Кметовете на Царево и Малко Търново обмислят среща с новия регионален министър. На нея отново ще поставят въпроса за цялостния ремонт на пътя, свързващ двете общини. След недоволство и протести на хората от Странджа, от МРРБ и Пътната агенция обещаха, че цялостен ремонт на пътя ще има. До момента обаче процедурата така и не е започнала.

„Жалко е, че годината изтича, а не виждам да се случва чудо. Обидно е, това е 10-то или 15-то обещание за ремонт на пътя. От премиера до чистачката в общината, всички са го обещавали“, коментира инж. Лапчев.

Според него ремонтът на пътя е от изключителна важност за оцеляването на хората в Странджа. „Ние тук сме до морето и това донякъде ни спасява, но колегата в Малко Търново се гърчи в опит да се съхрани. Жителите на странджанските села са подложени на геноцид“, не спести критиките си царевският градоначалник.

Според него възстановяването на пътя ще има огромно значение, защото така ще се отвори един нов подход към границата и ще се увеличи потокът от туристи. Инж. Лапчев се опасява, че докато държавата продължава да отлага ремонта, пътят ще се прекъсне.

„Факт е, че в момента, за да стигнеш до Малко Търново ти трябва резервен чифт бъбреци“, обясни той.

Пътят не е ремонтиран от 40 години и състоянието му вече се определя като критично.

 

Снимка: Архив