Да се приеме Наредба за допълнение на Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Бургас, която да забрани присъствието на плажа на хора без дрехи. Това предлага в докладна записка общинският съветник Станислав Андреев, показа проверка на Gramofona.com.

Причините за предложението си Андреев мотивира с „оглед на обществената нетърпимост и напрежение сред мнозинството граждани на Бургас заради прояви на неморално поведение, демонстрирано на обществени места от страна на малцинствена група граждани“. Подготвя се и организирането на подписка, която щяла да докаже „негативните обществени нагласи спрямо това недопустимо поведение“.

Под последното общинският съветник има предвид нудистите и жените по монокини, които в последните години посещавали обществените плажни ивици без облекло, като по този начин демонстрирали неуважение към обществото и погазване на общоприетите норми за приличие на публично място.

Според Андреев с голотата си нудистите предизвикват неприятни преживявания у останалите посетители и нарушават правата им да почиват в спокойна и безопасна среда.

Той посочва, че да се появиш гол на плажа е равносилно на това да си без дрехи в крайморско заведение, парк или театър, където, ако се явиш без никакво облекло или по монокини, то ще бъдеш незабавно санкциониран по сега действащата Наредба и ще бъдеш изведен принудително от общественото място.

С оглед на гореспоменатото Станислав Андреев предлага промяна в Наредбата за опазване на обществения ред, като се вмъкне нова точка, която да забрани присъствието на плажа и по цялата брегова ивица на хора без дрехи.

По-късно от групата на ГЕРБ, от която е Станислав Андреев, съобщиха за Gramofona.com, че докладната записка е оттеглена. 

Снимка: bg.stuklopechat.com