Свикнали сме да се успокояваме и да подценяваме вирусите веднага след като грипната епидемия отмине. Щом не е грип, значи не е страшно! Няма безобидни вируси обаче, предупреждава отоневрологът и УНГ-специалист д-р Татяна Михова.

„Вирусите отключват заболяванията, които имаме. Обострят се синузити, алергии, а при децата и третата сливица“, коментира д-р Михова. В подобни ситуации лечението няма как да мине и без антибиотик, обясни специалистът.

„Първо се започва с противовирусен препарат и антибиотик. Паралелно се приемат и пробиотици, които трябва да се взимат поне 20 дни след като е приключило антибиотичното лечение“, допълни специалистът.

При усложнения след вирус е много подходяща и физиотерапията. Тя обаче не се прави в острата фаза на заболяването, предупреди д-р Михова. Физиотерапията не е за подценяване, защото повлиява много добре на усложненията, особено на хроничните синузити.

Действа добре и на често боледуващи пациенти, а при алергии, отчита медикът. Д-р Михова предупреждава, че в момента върлува риновирус, за който са характерни кашлицата и хремата. Най-честото усложнение при риновируса е ангината и за съжаление в момента има много деца, които се лекуват от нея.

Как да подсилим имунитета си и как можем да подкрепим лечението си при вирус с Шуслерови соли, очаквайте коментарът на д-р Татяна Михова.

Кабинетът на д-р Татяна Михова се намира в гр. Бургас, ĸв. „Зopницa”, бл. 57, вx. A, ĸaб. 3. Работи със НЗОК.

Телефон за връзка: 0884/317849