За проблема сигнализираха недоволни граждани

За проблем със свободната имунизация в Айтос сигнализираха местни жители. Още през почивните дни тричленно семейство посетило обявения в сайта на РЗИ-Бургас Медицински център I в Айтос, за да се имунизира без предварително записване.

Центърът бил затворен и хората не са успели изобщо да получат ваксина срещу Ковид-19. „Събота и неделя кабинетът действително не работеше поради технически проблеми, които съществуваха там”, обясни пред екипа ни директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

По думите му от вчера центърът работи, като е обявен и зелен коридор, който може да се използва от хората в следобедните часове.

Днес айтозлии се свързаха пак с екипа ни, за да се оплачат, че отново не могат да се ваксинират, защото ваксини нямало. Свързахме се с медицинския център, откъдето ни отговориха, че се правят предварителни списъци и нямало никаква организация.

„От вчера до днес сме записали 12 желаещи. Трябва да имаме такива по списък, за да можем да поръчаме и ваксини. Такива в момента няма. Един флакон е за 10 дози. Затова, за да ваксинираме 20 души, ни трябват поне 2 флакона”, коментираха още от Медицинския център.

Хората и днес се възмутиха от начина на подготовка на свободната имунизация. „Вие разбирате ли за каква бюрократщина става на въпрос?

От няколко дни се говори, че можем да се имунизираме свободно, но това не е така. Бургаска област от седмица свети в червено и ние искаме да се имунизираме, а не можем!”, жалват се още айтозлии.

Очаквайте коментар и на управителя на здравното заведение!

Снимка: Архив