Според началника на Медицински център I това е здравно заведение, в което работят специалисти

Медицински център I в Айтос не е правил кампания за свободна имунизация на местните жители. Това заяви пред Грамофона нюз началникът на здравното заведение д-р Феим Мурад по повод сигнали за хаос с ваксинирането в града.

„Нашият имунизационен кабинет отвори преди почти два месеца. Това, което получихме като молба от РЗИ – Бургас, бе да обхванем медицинския персонал, след това и учителите. Всичко това е свършено! Утре ни предстои втората игла на 60 учители. Това е здравно заведение, в което работят специалисти”, обясни началникът на медицинския център.

По думите на д-р Мурад имунизацията на свободните хора е ангажимент на личните лекари. „Самите хора също не знаеха. Това трябва да се съобщава по местната преса, радиоточката в по-малките населени места, и дори по фейсбук. Не може от днес за утре да се направи такава организация. Трябва поне седмица за вътрешна подготовка по отношение на персонала, който ще прави имунизациите”, коментира още специалистът.

Той уточни, че от вчера до днес желаещите да се ваксинират през МЦ са едва 10 души. „Сега в момента пътувам, за да взема няколко флакона ваксини. Ако има желаещи пациенти и ни посетят да се ваксинират, ние ще им направим имунизация. Ние можем да помогнем, но голямата кампания по ваксинирането трябва да се води абсолютно от личните лекари”, категоричен бе д-р Мурад.

Снимка: Offnews.bg