28-годишна жена е загинала на място при тежката катастрофа в Айтос, съобщиха от полицията. От там дадоха официална информация за пътния инцидент.

Произшествието възникнало около 12.40 часа днес на ул. "Хаджи Димитър" в Айтос. Товарен автомобил "ДАФ" с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 51-годишен несебърлия, движещ се от Руен в посока кръговото движение, по неустановени до момента причини в района на Автогарата в Айтос отнел предимството и допуснал ПТП с пресичаща по пешеходна пътека пешеходка. След това блъснал намиращите се по ул. "Хаджи Димитър" и вероятно изчакващи червения сигнал на светофара седем пътни превозни средства – леки автомобили и микробус.

От инцидента джип "Тойта рав 4" с търговишка регистрация се самозапалил, като пътуващата на задната седалка 28-годишна жена от Търговище е загинала на място. Към момента в посока УМБАЛ - Бургас са откарани множество пострадали, чието здравословно състояние е в процес на изясняване.

Айтоската улица "Хаджи Димитър" (от Автогара - Айтос до кръговото кръстовище) е затворена за движение, като на място работят полицейски екипи от сектор "Пътна полиция" ОДМВР - Бургас, Районно управление - Айтос и служители от местната "Пожарна безопасност и защита на населението". Предстои извършване на оглед на местопроизшествието. Пътният трафик в посока от и за Руен се извършва през обходен маршрут.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимки: Фейсбук, ОДМВР-Бургас