Бургазлии буквално прегряват телефоните на Общината заради изоставени автомобили, които заемат и малкото свободни паркоместа в града. Проблемът е сериозен, признават от местната администрация. В момента тече процедура за 80 автомобила, които стоят с години и видимо са излезли от употреба, коментира за Gramofona.com Петя Димова от отдел „Контрол и административно-наказателна дейност по опазване на околната среда“.

Самата процедура е изключително тромава и може да отнеме от 6 месеца до 1 година. За да бъде премахнат подобен автомобил, той трябва да е без технически преглед в рамките на две години, обясни Димова. От там общинските служители трябва да открият собственика и ако той не се съгласи сам да премести колата си, следват констативни протоколи за принудително премахване. Такива коли се предават в пункт за разкомплектоване. За последните 10 години Общината е премахнала над 3000 автомобила.

Ако и вие сте забелязали кола, която с години стои на едно място и ясно си личи, че не се използва, можете да подадете сигнал на дежурните в Община Бургас на тел. 056/84 15 60 или на горещия телефон в местната екодирекция – 056/84 38 91.