Жената от клипа с линейката в кв. „Победа“ бедства. За това съобщи медиаторът от бургаския квартал Красимир Бръмбаров. Мъжът е един от многото, които са гледали клипчето от понеделник вечер, на което се вижда как жената е отведена по тъмно с линейка до дома си. Кадрите предизвикаха доста коментари.  

Оказа се, че съседите на Рафие са притеснени, защото не знаят дали тя е напълно излекувана. За възрастната бургазлийка обаче проблемите са много по-сериозни, обясни Красимир.  Жената не се чувства никак добре, освен това е под задължителна 14-дневна карантина, а е абсолютно сама.

Хладилникът на баба Рафие е празен, комшии са й оставили в двора малко дърва, за да има с какво да се топли, но тя няма какво да яде. Жената е и с диабет, не е ясно дали има нужда от медикаменти за това си заболяване.

Красимир Бръмбаров вече се е свързал с Община Бургас, а от там са обещали съдействие в най-кратки срокове. Очаква се в следващите часове възрастната жена да бъде посетена от екип на дирекция „Здравеопазване и социални дейности“ към Общината. Местната администрация разполага и с хранителни пакети, от които също ще й бъдат предоставени.