Новогодишните атаки на мигранти срещу жени в Кьолн амбицирали Перата да лови нелегални в Странджа. Това разказа пред журналисти сестрата на Петър Низавмо - Надя Василева.

"Брат ми реши, че в България не бива да допускаме подобно нещо. Сигурна съм, че на него не му трябват никакви пари и вещи. Той е просто един родолюбец и иска да оправи положението в целия свят", обясни Надя. Тя счита, че нещата, в които Перата е обвинен нямат нищо общо с гражданския арескт на мигрантите от преди дни. Според Надя всичко, което брат й е правил, е останало в миналото.

"Той завърши, ожени се, има си деца - всеки в тийнейджърските си години е правил глупости, но това, което прави в момента брат ми е хуманно", твърди младата жена. Тя обясни, че в момента Петър Низамов има собствен бизнес и помага на майка им семейната фирма. За откритата в дома му марихуана Надя отказа да говори. Доколкото й е известно обаче, количеството е било минимално.

"Всеки един тийнейджър консумира такова количество на ден. Относно намереното мачете - брат ми е колекционер на оръжия", каза още Надя. Тя смята, че съдът ще постъпи с брат й така, както му бъде казано. Около 50 приятели и близки на Петър се събраха пред съда в Бургас в него защита.