Бургаският топ барман Красимир Чуков не престава да работи дори в настоящата усложнена заради коронавируса обстановка. Въпреки че заведението му в момента временно е затворено, съобразявайки се с постановлението на министъра на здравеопазването, той дава онлайн съвети как да си направим коктейли в домашни условия, докато по принуда си стоим вкъщи.

„Нека да разведрим малко нашето ежедневие въпреки всекидневните лоши новини“, казва с усмивка барманът, от чиито коктейли са опитвали световни звезди като Шварценегер и Сталоун.

Краси предостави на Gramofona.com няколко рецепти за коктейли, които читателите могат сами да си направят с най-често срещаните продукти. Коктейлите са разделени на топли, студени и инфюжън (как да си овкусиш даден алкохол с различен вкус).

Dirty Daiquiri

40 мл тъмен ром

10 мл мед

30 мл фреш лимон

(Ванилия по възможност)

Метод: разбъркване с лъжица в чаша

Без лед се разбъркват съставките, след разтварянето на меда се поставя лед в чашата и следва енергично разбъркване, но не повече от 5-10 секунди.

Чаша: тънкостенна

Украса: лимон

Вкус: медено-кисел с карамелен послевкус

 

Cara Sposa

40 мл водка

2 супени лъжици сладко от ягоди (на вкус)

30 мл фреш лимон

80 мл сок от вишна

Метод: съставките се разбъркват всички в чаша и след пълното разтваряне на сладкото се добавя лед. Разбъркват се съставките, но не повече от 5-10 сек.

Чаша: тънкостенна

Вкус: сладко-кисел с аромат на ягоди и послевкус на вишна.

 

Nectar of the Gods

40 мл джин

30 мл домашен сироп от бъз

80 мл фреш от грейпфрут

Метод: всички съставки се разбъркват с лед 5-10 сек.

Чаша: тънкостенна

Вкус: горчиво-сладък

 

Hernan Cortes

50 мл текила

2 супени лъжици сладко от праскови

50 мл фреш лимон

Метод: съставките се разбъркват в чаша, след пълното разтваряне на сладкото се добавя лед и се разбърква енергично 5-10 сек.

Чаша: тънкостенна

Вкус: сладко-кисел с послевкус на праскова