„Спортен клуб „Бей син“ съществува от 24 години. За това време нашите състезатели са завоювали над 300 медала от световни и европейски първенства. Доказали сме се като едни от най-успешните в страната. Благодарение на нашия клуб Българската федерация по Ушу избра Бургас за своя централа, а градът ни е единственият в света, който два пъти е бил домакин на Световно първенство.“

Това коментира общинският съветник и президент на „Бей син“ Стефан Колев. Повод за изказването му е питане от неговия колега Тодор Ангелов защо клубът е получил 30 хил. лева от община Бургас през 2016 год. Средствата са били за подготовката и организацията на Световното първенство за младежи, което се проведе в града ни през 2016.

„Ние спечелихме в конкуренция с градове като Москва, Париж и Джакарта. Съвсем нормално е когато една организация работи и иска да прави нещо за този град, то и градът да помогне. Благодаря на Общината, че застана зад нас“, коментира Колев. Тази година Бургас отново беше домакин на Световното първенство за младежи, припомни Колев и уточни, че до сега в историята на Ушу това не се е случвало.

„След всичко, което сме постигнали в този спорт, беше нормално да искаме да се утвърдим и на световно ниво. Мога да ви обещая, че Бургас ще се превърне в наистина световен център на този спорт“, коментира още Стефан Колев.