Лишени от свобода, изтърпяващи наказанията си в Затворническото общежитие от открит тип „Житарево“, са се включили в отстраняването на щетите от урагана в Бургас. Това съобщиха от Министерството на правосъдието.

Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова и кметът на града Димитър Николов са поискали съдействие от началника на затвора в Бургас Янчо Желев тази сутрин. Групата е сформирана своевременно, по преценка на затворническата администрация и след съгласие на 9-има лишени от свобода.

При необходимост има готовност за включване в дейностите по разчистване и на лишени от свобода от Затворническото общежитие „Строител“, заявиха от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Довечера ще има проблем с уличното осветление в някои комплекси, особено в „Меден рудник“, екипи работят по отстраняване на аварията. Това съобщи кметът Димитър Николов, като призова хората да бъдат внимателни през следващите дни. Все още има много пречупени клони, които при по-силен вятър може да нанесат нови щети. Същото важи и за отлепени ламарини по покривите.