Баскетболният „Черноморец“ прибави още двама играчи към селекцията си за новия сезон. Това са американците Шон Смит и Ладейриън Грифин.

Шон Смит е роден в Испания през 1995 г. Високият 204 см състезател играе като крило. До момента той е бил в тимовете на Лейма Коруня, Паленсия, Тенерифе и Естудиантес. През изминалия сезон Смит е играл в общо 34 двубоя в лига LEB Orо и е записал средни показатели от 5.5 точки, 5.3 борби и 1 асистенция.

Като крило се изявява и Ладейриън Грифин. Високият 200 см баскетболист е роден през 1996 г. в Джаксънвил, Флорида. Грифин идва в България от шведския Лулеа, където за 32 мача през миналия сезон е записал средно по 10.6 точки, 5.6 борби и 2.4 асистенции.

Този уикенд „Черноморец“ участва в приятелски турнир в Пловдив заедно с местния „Академик“, ЦСКА и „Левски“. Бургазлии загубиха първия мач срещу „армейците“ с 80:75.

Най-добър за момчетата на Васил Евтимов е бил друг американец – новото попълнение Травис Макконико. Той е отбелязал 31 точки. Шон Смит се е отчел с 9, а 8 точки е добавил Андрей Иванов.

В мача за третото място днес „Черноморец“ ще срещне „Левски“, който загуби от домакина „Академик“.