Жребият за новия сезон в Националната баскетболна лига /НБЛ/ при мъжете, който беше изтеглен, отреди вицешампионите от "Черноморец" да гостуват в първия кръг.

Момчетата на треньора Васил Евтимов и помощника му Михаил Капитанов ще срещнат в Стара Загора тима на "Берое". Този двубой е на 7 октомври.

В бургаския състав вече бяха привлечени няколко качествени попълнения, които трябва да заместят напусналите Георги Боянов, Симеон Лепичев, Джордан Тъкър, Мунис Туту,Брайз Нзи, Макойл Мойен и Николай Титков.

Договори с "Черноморец" подписаха националите Христо Захариев и Андрей Иванов, които идват съответно от шампиона "Балкан" и ЦСКА. В Бургас се завръща и 209-сантиметровият колумбийски ас Тони Троша, който с успех игра за "акулите" през сезон 2021/2022. Тогава екипа на нашите носеше и доскорошният национал Евгени Хаджирусев. Гардът отново ще облече екипа на "Черноморец", след едногодишен престой в "Академик" Пловдив и плевенския "Спартак".

Другите нови българи в състава на "Черноморец" са юношата на "БУБА" Виктор Онудие и братът на Христо Захариев - Милен Захариев. 190-сантиметровият гард също има едногодишен период в Бургас.

В близките дни в подготовката на "Черноморец" ще се включат плеймейкър и леко крило от САЩ. Николай Георгиев, който играе на позиция 4 и беше част от вицешампионския отбор на бургазлии от миналия сезон, също остава на разположение на треньора Васил Евтимов.

Ето и всички мачове от първия кръг в НБЛ за новия сезон, който се открива на 7 октомври:

"Берое" - "Черноморец"

ЦСКА - "Ямбол"

"Спартак" Плевен - "Академик" Пловдив

"Рилски спортист" - "Миньор 2015" /новак в НБЛ/

"Балкан" - "Шумен"

"Черно море Тича" - "Левски"