Конкурсът на Gramofona.com е за написване на рибарски истории, разкази и лакърдии

Година ли бе да я опишеш? Ясно е, че на повечето от нас ни се иска да изтрием 2020 не само от паметта си, но и от историята, но за други тя беше успешна. Рибарите например могат да се похвалят с прекрасен улов и със сигурност могат да разкажат не една и две интересни истории. И докато край бреговете на Ахтопол все още пълнят мрежите с паламуд, малко по на север се оглеждат за чернокоп и сафрид.

Морето е богато и щедро, а някои от разказите за слуката на рибарите със сигурност ще се превърнат в легенди. Като тази, как миналата година един единствен щастливец е успял да напълни лодката си с 400 парчета лефер. Ако питате къде, край ахтополски скали е било. А новината тогава се разказваше с истинска завист дори и от шофьорите на междуградските автобуси.

Тази година пак има лефер. Край Аркутино, но този път рибарите са по-скромни в бройките. За сега един се е похвалил с 50 лефера, но конкурентите му яростно отричат. Ако имате такива истории, или пък любопитни случки – грабвайте писалките и разказвайте.

Дойде времето да ви напомним, че на 6 декември даваме старт на Никулденския конкурс на Gramofona.com за написване на рибарски истории, разкази и лакърдии.

Единственото условие е вашите творби да не са публикувани до момента, а вие да нямате нищо против те да станат част от Сборник с най-добрите разкази през годините. Имаме и повод да празнуваме. Любимият и на рибарите, и на читателите конкурс навършва 10 години.

За юбилея ние отново ще ви подготвим невероятни награди, които са осигурени от нашите партньори. Победителят и тази година ще грабне 400 лева, вторият ще получи 150, а класираният на трето място – 50 лева.

Вече знаете, че Ваньо Вълчев е човекът, който можете да подкупвате с пресен паламуд или каса бира, за да си осигурите поне почетен приз. Бургазлията, написал едни от най-нежните признания в любов, отново ще има тежката дума при определянето на победителите.

В тази трудна и изпълнена с предизвикателства за бизнеса година, искаме да благодарим на всички, които отново ни протегнаха ръка, за да го има 10-то юбилейно издание на конкурса.

Важно условие за всички е, че творбите ви не трябва да са публикувани в друга медия, а с участието си в конкурса се съгласявате да предоставите правата за издаването и отпечатването на творбите и използването им за различни каузи, свързани с популяризирането на Никулденския конкурс на Gramofona.com и фирма Вербал ООД. Очакваме Вашите рибарски разкази от 6 декември на електронната поща на конкурса: ribarski_razkazi@abv.bg

Конкурсът тази година е факт благодарение на: Спортен клуб по борба "Черноморец-Бургас", "Бургос строй" ЕООД, хотел „Утопия форест”, общинския съветник от „Демократична България” Димитър Найденов.

Благодарим и за неоценимата помощ на: