Купонът на Морската гара в Бургас продължи с пълна сила във втората вечер на SPICE Music Festival. Последиците по света от пандемията от коронавируса обаче оказаха влияние и върху фестивала. C-Block, които трябваше да се качат първи на сцената, не успяха да пристигнат. Тяхното отсъствие се наложи да компенсира DJ Dian Solo (познат още като Дидо от Deep Zone), който запълни времето с миксиране на хитове на германската формация.

В 19,30 часа на сцената излезе Линда Мийк – британската вокалистка на шведско-немската евроденс група MAXX. С хитовете Get-A-Way и No More тя накара публиката да танцува под ритъма на диското от средата на 90-те. След като приключи участието си, усмихнатата англичанка с охота даваше автографи и се снимаше с почитателите си.

Италианската евроденс група Black Box се качи на сцената точно когато слънцето се скриваше зад хоризонта. Тъмнокожата вокалистка Силестин Гордън заби хитовете на формацията, начело с най-популярния Ride on Time.

Българският участник във втория ден на Спайса беше „Акага“. Групата излезе на бургаска сцена за втори път това лято, след като съвсем наскоро заби на Охлюва в съвместен концерт със „Селъбрейшън“. Поп-джаз-фънк-рок бандата отново изпълни познатите си хитове, включващи и кавъри на певци като Емил Димитров.

Единайсет минути преди 23,00 часа буйната си коса, сплетена на стотици плитки, развя Олга де Суза – бразилската певица на италианската група Corona. Суза не пропусна да направи аналогия между короновируса и името на групата, като разказа как ѝ се налага да обяснява, че няма нищо общо с болестта. Тя обаче успя да зарази публиката с ритъма на хитове като Rhythm of the Night, Baby Baby и Try Me Out. Дори позволи на сцената да се качат фенове, които танцуваха заедно с нея.

Белгийската денс група Technotronic беше следващият участник в съботната вечер. Те заляха присъстващите с половинчасово евроденс, хаус и техно шоу. Разбира се, белгийците не пропуснаха да изпълнят и най-големия си хит Pump Up the Jam, постигнал голям успех след излизането си през 1989 г.

Точно в същата тази 1989 г. е сформирана американската група C+C Music Factory. Тя беше десертът на събота вечер. Хитове като Gonna Make You Sweat и Here We Go са добре известни по целия свят.

SPICE Music Festival продължава трети ден днес. Заради усложнената обстановка за пътуване и непрекъснато променящите се правила в страните, от които артистите идват, се наложиха нови промени в предварителната програма на фестивала. Последната неочаквана изненада бяха новите рестрикции, които германското правителство наложи за пътуване на свои граждани от и до определени летища в Европа, която възпрепятства пристигането на Masterboy в Бургас. Организаторите реагираха бързо и успяха да включат по най-бързия начин в програмата други обичани артисти от 90-те като East 17 и 5IVE. Българското участие ще бъде в лицето на рапъра Спенс, който заменя момичетата от „Антибиотика“, чието участие пропадна поради гореизброените причини.