Дружинката от Ново Паничарево е ловувала на територия, която е на сдружение „Лебед“. Имали са разрешително за лов за въпросния ден (бел. авт. - 11.12. 2019), което е за същото място и дори имат отстрелян дивеч.

Това коментира пред Gramofona.com ръководителят на ловното сдружение Невен Каравасилев. Той се свърза с нас, за да представи гледната точка на ловците по материала „Цялата ловна дружинка на Ново Паничарево изгърмя с актове“.

Въпросната дружинка е част от сдружение „Лебед“ и получава разрешителните си за ловуване от него. Пред наш репортер Каравасилев уточни, че инцидент наистина е имало, но от ловците разбрал, че ситуацията е по-различна от официално представената.

„Това, което сте написали отговаря донякъде на истината. Да, има GPS координати, но ще се разбере от къде са подадени когато се стигне до дело и съд. Спречкване наистина е имало и за това е уведомена полицията“, допълни Каравасилев.

Според него тримата служители на ЮИДП Сливен са се появили в цивилни дрехи и са се придвижвали в автомобил, който по никакъв начин не е бил обозначен като служебен. Освен това от мобилния екип се държали грубо и арогантно и това предизвикало спречкването, смята Каравасилев. Той уточни, че именно ловците са тези, които първи са подали сигнал на спешния телефон 112. Едва след половин час и от ЮИДП сигнализирали в Районното управление.

От ловната дружинка са подали жалба за грубото поведение на екипа, 15 от ловците са писали и обяснения по случая. От екипа пък са подали жалба, тъй като един от служителите на Югоизточното предприятие е пострадал. Той е освидетелстван и от съдебен лекар, а експертизата е предоставена на разследващите.

От ЮИДП Сливен категорично заявиха, че техният екип се е придвижвал със специализиран автомобил, който е със специален режим на движение и дори има буркан.

От там допълниха също така, че спречкването е предизвикано, защото екипът е взел разрешителното на ловците и го е прибрал в специализирания автомобил. Точно тогава пострадал и единият от проверяващите, защото се опитал да спре ловците, които искали да влязат в колата.

„В крайна сметка те влязоха и взеха бележката“, обясни единият от проверяващите.