Пети час хотелиерът Иван Тодоров е на разпит в полицията, научи Грамофона нюз. Мъжът е задържан за разпит, но не е арестуван. След като даде писмени обяснения по случая, той ще бъде освободен.

Неприятната случка с няколко чужденци от Израел се разиграла на 5 юли. Туристите били запазили стая в „Best Western Premium Inn” в курортния комплекс. Когато пристигнали, от управата на хотела им обяснили, че тя е заета и им предложили да ги настанят на друго място.

От клип, разпространен в интернет, се вижда как Тодоров и една от туристките се разправят и на английски тя му казва да не я пипа. След това мъжът се приближава към втора туристка, опитвайки се с крак да я изрита. Той обаче се подхлъзва и пада на земята.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщи за Грамофона нюз районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова.

Тя уточни, че вече се разпитва целият персонал на хотела и ще бъдат снети записите от охранителните камери.

Досъдебното производство е по чл.325, ал. 1 от НК, който е за хулиганство. Обвинението предвижда до 2 години затвор.

Туристите са подали жалба в полицията не в деня, в който се е разиграла неприятната случка, а пет дни по-късно, когато са отпътували за страната ти.

Екипът ни научи още, че хотелът от години работи с много израелски туристи. Почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов определи случая като изключително неприятен.

Самият той е разговарял с туристите, туроператора и управителя на хотела. По думите на Мандов има разминавания в думите на участниците в случката.

Снимка: Фейсбук