30 минути бургаски общински съветници спориха люто да има ли дибидюс голи хора на бургаския плаж „Атанасовска коса – 2”. В момента ивицата е безстопанствена и неохраняема. Според председателя на Комисията по туризъм Живко Табаков, „Атанасовска коса – 2” може да се наеме от община Бургас, където да се предлагат различни по вид услуги, като водно спасяване и медицинско обслужване. Той счита, че е добре хората, които имат желание да се пекат без бански, да го направят в обособена зона там. „Предлагам да им дадем възможност да ползват плажа спокойно и да не се притесняват, че другите ще ги гледат.

Това ще ни направи уникални, защото в България все още няма официален нудистки плаж”, мотивира се Живко Табаков по време на заседанието на постоянната комисия по Туризъм.

Според колегата му Пеньо Мечков от ГЕРБ идеята плажът да се стопанисва е много добра, но не и обособяването на плаж за голи летовници.

„Съгласен съм с това, че плажът трябва да бъде подреден, но мисля, че ние в момента нямаме точна формулировка що е то нудист. Повечето голи ходят, за да ги гледат голи. Искам да знам кой ще контролира тези хора? Идеята да има Адамов и Евин плаж иначе е добра”, обясни още Мечков.

Калчо Белов от ГЕРБ, който често посещавал Северния плаж в Бургас, бе категоричен, че нито веднъж не видял нудист в морето и такъв плаж сякаш не е нужен на града.

„Живях в този период, когато ни гониха, който имаше по-дълга коса или по-широки панталони, а някогашният нудистки плаж в Бургас беше трагедия и най-позорното нещо”, допълни още той.

За колегата му Ангел Божидаров от НФСБ обаче същият този период най-вероятно е оставил приятни спомени. Самият Божидаров призна как като ученик е надничал да гледа голи тела на някогашния Евин плаж.