Затрудненото носно дишане е често срещан проблем при много пациенти. Причините могат да са различни, но в никакъв случай здравословният проблем не бива да се подценява, предупреждава единственият отоневролог в Бургаска област и хомеопат д-р Татяна Михова. „Затрудненото носно дишане се получава при алергични ринити. То много често е придружено и с остра хрема.

Появата му е и вследствие на хронични синузити, от които доста бургазлии боледуват”, обяснява УНГ-специалистът. Д-р Михова допълва, че трудното дишане може да се получи и при падане. Когато децата са малки, почти нямат оплаквания.

„През годините обаче, ако детето ви започне да има чести хреми, оплаквания или главоболие, трябва задължително да се обърнете към УНГ-специалист, който да установи дали няма изкривяване в носа на детето”, категоричен е лекарят. И допълва, че оплакванията на пациентите се свеждат до трудно дишане през носа както вечер, така и през целия ден. В много от случаите хората хъркат също заради проблемното дишане.

Защо хъркането не е безобидно и защо трябва да се обърне сериозно внимание на хората, които го имат, очаквайте в следващия материал по темата.

Д-р Михова е един от най-добрите специалисти по ушно, носни и гърлени заболявания в Бургас.

За да получите адекватно лечение и консултация от специалиста може да го направите в кабинета й, който се намира в гр. Бургас, кв. „Зорница”, бл. 57, вх. А, каб. 3. Работи с НЗОК.

Телефон за връзка: 0884 317849