Интересни, балансирани и изключително здравословни храни ви очакват това лято във Феймъс Бъргърс Шоп в Бургас. Обектът за бързо хранене се намира в началото на алеята на Северния плаж, точно до големия паркинг.

Бургерите, които се предлагат, са добре познати на бургазлии, защото дълги години се продаваха в пожарната кола в комплекс „Зорница”. С много желание и ентусиазъм собственикът Красимир Димов е надградил менюто и очаква своите гладни гости.

Сред най-интересните предложения, които вече са предпочитани от доста редовни клиенти, са веган хумус пай, закуска за шампиони, паеля с морски дарове, супа от миди, блек ангъс монстър бургер.

„Закуската е от три части и се прави от сладък картоф. Едната част се маже с бадемова паста, гранола, конопено семе и бадеми. Другата с фъстъчено масло, ябълки, сухи боровинки, а на третата се слага само белтък, авокадо, кълнове”, разказва собственикът на Феймъс Бъргърс Шоп.

Сред най-поръчваните ястия е супата от миди, за чиито вкус Димов казва, че не е познат никъде в България.  „Отзивите, които имаме досега, са много добри. Правим и цели миди със сметана, сайдер, бекон, мащерка и вино”, допълва Димов.

Сред топ специалитетите му е конско филе, готвено бавно с териаки сос и зеленчуци стир-фрай. Майсторите готвачи приготвят паелята в летния обект с две от най-важните съставки - испански ориз и първокачествен шафран, след което добавят миди, скариди, калмари.

Някои от предложенията са взаимствани от други държави, а продуктите се закупуват както от страната, така и от чужбина.

Фиш & чипс е другото ястие, за което има опашки от клиенти. Прави се с прясно филе от треска, с тънка хрупкава панировка. Мазнината, в която се пържи е смес от различни видове масла. За същото ястие готвачите приготвят пюре от грах, което поръчват от Англия.

„Предлаганата от нас храна е тип порции, тя е балансирана с конско филе, испански ориз, пюре от сладък картоф, бавно готвено пуешко филе.

Държим на първокачествени продукти, които ползваме в нашето меню. Това не е просто храна, а храна за хора, които държат на здравословния начин на живот”, допълват още от Феймъс Бъргърс Шоп.

Обектът работи от 11:00 до 22:00 часа, като предлага и доставки до вкъщи.

За повече информация: 0988/750712