Извънредното положение в България, свързано с епидемията от корона-вируса, изостри сетивата и на учениците от СУ  "Йордан Йовков“- Бургас. Сърцата на учениците от прогимназиален етап  не останаха безразлични към случващото се в света, споделиха за Грамофона нюз от бургаското училище.

Следят новините, стриктно спазват указанията на своите учители и родители да останат у дома, стараят се много в учебните часове в електронна среда, намират време и за творчество.

Във връзка с отбелязването на 7 април-„Ден на здравния работник“, насърчавани в заниманията по интереси от г-жа Валентина Димитрова и г-жа Фани Пеева, те изразиха своята благодарност, признателност и съпричастност към бургаските медици. 

В чест на професионалния им празник, направиха виртуална изложба от рисунки, в които вложиха цялата си любов и подкрепа. Изложбата е посветени на труда на медицинските работници  в полза на обществото в  тежкия  за страната период на епидемия.

Пожеланието на учениците от СУ „Йордан Йовков“ Бургас  към всички здравни работници от УМБАЛ Бургас, РЗИ Бургас и членовете на Българския лекарски съюз-Бургас е:

„Да бъдат здрави, да бъдат все така всеотдайни в професията си и да помогнат на всички болни да оздравеят и да се върнат при семействата си!“