На 18-ти и 19-ти януари в Звеното по асистирана репродукция ще преглежда известният специалист д-р Павлета Табакова, съобщиха от МБАЛ – Бургас. Прегледите ще бъдат от 10 до 14 часа и в двата дни.

За двойките, които посещават Звеното за първи път, прегледите са безплатни. Останалите са регулярни и са за проследяване на състоянието на пациенти, на които предстоят или, които вече са се подложили на процедури.

И за двата вида прегледи е необходимо  предварително записване на тел.: 0876 35 77 33 в делнични  дни (от 08:30 до 15:30 часа). Препоръчително е двойките да носят със себе си стари изследвания, ако са си правили такива.

Звеното по асистирана репродукция е единственото в Бургаска област, в което изследванията, консултациите и самите процедури се правят на място и не е необходимо на двойките да пътуват до съседни градове. 

В зависимост от състоянието на пациентките  се извършват няколко вида процедури, сред които:  вътрематочна  инсеминация със сперматозоиди от партньора или от донор,  класическо ин витро оплождане, ICSI, замразяване на гамети и ембриони и др.