Линейка за болницата в Средец и ехограф за медицинския център в града ще бъдат купени през тази година. Средствата са заложени в капиталовата програма на новия бюджет. 35 хил. лева са средствата, които са предвидени за линейка. Това означава, че ще се купи по-стар реанимобил, стана ясно днес.

15 хил. лева пък са предвидени за ехограф. Оказва се, че в момента медицинският център разполага с 20-годишен видеозон и диагностиката на бременните жени е почти невъзможна.

„Има колеги гинеколози, които проявяват интерес да работят тук, но липсата на техника ги отказва“, призна управителят на медицинския център д-р Мария Желязкова. В  новия бюджет на Средец са предвидени и 3 хил. лева, с които трябва да се купят два климатика. Те са за кабинетите по кожни и очни болести.

„20 години нямахме очен лекар. Сега имаме такъв специалист, но лятото е толкова горещо, че не се работи. В тези два кабинета трябва да се осигури отопление, това е в интерес и на самите пациенти“, допълни д-р Желева.

Тя призна, че средствата за медицинския център не достигат и за това част от заплатите за месец декември все още не са изплатени.