Идеята е на ДКЦ „Ел Масри“

Диагностично-консултативен център „Ел Масри“ ще дарява ваучер за почивка и парични награди на желаещите да се имунизират. Зад каузата на бургаското ДКЦ застават новинарският сайт Грамофона нюз, Дарик радио и регионалната телевизия „Канал 0“.

Поощрителните награди ще бъдат връчвани чрез томбола. Всеки жител на Бургас и областта, както и гост в региона, който има желание да се ваксинира, може да го направи в сградата на ДКЦ „Ел Масри“, която се намира в к/с „Лазур“. От центъра разполагат с четирите вида ваксини – на Пфайзер, Модерна, Астра Зенека и Янсен, която е единствената еднократна в момента.

След поставянето на иглата, ваксинираният човек ще запише трите си имена и телефон за връзка на талон, с който ще участва в томболата.

Първата награда, която даряват от Ел Масри е безплатен уикенд в хотелски комплекс “Галина Палас”. Той се намира в живописна горска местност на 20 км. от турската граница и ГКПП Лесово, и на 15км. от Елхово. Към безплатната почивка са включени 2 нощувки, 2 закуски, 2 обяда и 2 вечери. Един от изтеглените ще получи парична награда от 200 лева. Втори – от 100 лева.

ВАЖНО! Наградите ще се теглят в присъствието на жури от медици и журналисти на следните дати: 20 август; 19 октомври; 20 декември.

Обръщаме внимание, че през месеците септември и ноември също ще се изтеглят имена на ваксинирани, като точните датите ще станат ясни на по-късен етап.

Ваксинирането за тези, които искат, започва от 21.06. /понеделник/. Може да посетите екипа по ваксинация на центъра през цялата седмица от 09:00 до 16:00 часа. Важно е да уточним, че работното време на ваксинационния екип е фиксирано и след 16:00 ваксини не се поставят.

Ако заявилите желание не успеят през работните дни, могат да посетят центъра през уикенда. Не е нужно предварително да запазвате час за имунизация, съобщиха още от ДКЦ „Ел Масри“.

Собственикът на центъра д-р Зияд Ел Масри не скри, че през последните няколко месеца е преминал тежко лечение и няколко операции след среща с вируса. „На никой не пожелавам да се зарази с коронавирус.

Идеята за томболата и наградите дойде именно заради това, че го прекарах нелеко. Надяваме се, че така ще поощрим хората, приканвайки ги да се имунизират. Сега сме лято и пандемията стихна, но вирусът все още не си е отишъл.

Помните колко спокойно беше миналото лято и как месец след това болните скочиха до 6000 на ден. Опасявам се, че ако хората не се ваксинират, до зимата отново ще има нова вълна“, коментира пред журналисти д-р Ел Масри.

За допълнителна информация, можете да се свържете с медиците на телефон: 056/84 47 37