Истински пици, които могат да се ядат само в Италия, вкусни пасти и пресни салати предлагат от PIZZA SHOP - пица alla Romana. Всеки ден може да опитате прясно приготвената от Аделин Ковчазов и страхотния му екип храна на летния им обект на Сакса Бийч в Бургас. Повече от две години Аделин и майстори пицари са горди да приготвят страхотен за града продукт, който няма аналог засега.

Ковчазов казва, че истинската паста трябва да има кремообразен сос, а истинската пица да е лека, хрупкава и тестото й да е с хубава ферментация.

„Всяка пица, излязла от специалните ни пещи, се гарнира със сезонни и местни продукти. Сами приготвяме и доматения си сос, който е винаги пресен и се прави по уникална авторска рецепта. Вярваме, че за постигането на уникален вкус, са нужни смислен труд, смели експерименти и неспирно желание за усъвършенстване... до постигането на перфектния резултат.

Сирената и колбасите идват при нас директно от Италия. Не искаме да бягаме и милиметър от автентичността на неподражаемите италиански съставки и традицията на Римската пица, защото клиентите ни заслужават истинско пица преживяване, каквото са имали поколения италианци с ала Романа”, казва Аделин Ковчазов.

По думите му пица ала Романа е малко позната в България, защото е трудна за правене. Той и колегите му се осмеляват да я приготвят, защото са „пристрастени” към нея.

„Положихме много усилия, сертифицирани сме с мастър класове и имаме всички познания да я правим. Пица Романа е станала известна с повреда в един хладилник. Той се е развалил, тестото е превтасало, но въпреки това пицарите са го изпекли и така пицата е станала уникално лека и с нежна коричка отвън. Ала Романа не може да се получи, ако се ползва какво да е брашно.

Работи се с висок клас италианско брашно. Разчитаме на технология за изключително бавно втасване, което се извършва при контролирана температура. По този начин получаваме пица със забележими аромати и благоухания, която е лесно  смилаема,  благодарение на елиминирането на по-голямата част от нишестето”, допълва още майсторът – готвач.

Много от клиентите на Аделин казват, че опитвайки веднъж пицата, те също „се пристрастяват” към продукта. „Нямаме клиент, който да се е оплакал, че е получил тежест след консумацията на пица или че се е почувствал зле от преяждане”, допълва опитният пицар.

Бургазлията очаква Лято 2022 г в Бургас да бъде топло, спокойно и изпълнено с много емоции. И напомня на всички да отделят, макар и малко време, за да се насладят на истинската храна.