Топлото време е опасно дори и на плажа. Лекари и спасители препоръчват да се избягват времето между 12 и 16 часа. През годините повечето летовници на Северния плаж в Бургас са се научили на здравословно плажуване и избягват да са на слънцето в тези часове. Това каза за Грамофона нюз старши спасителят Петър Русев. Той допълни, че възрастните хора са най-стриктни в това отношение. Те идват рано сутринта и до 12 часа се прибират.

„Майки с малки деца също се прибират преди 12 часа. Но те обикновено идва около 10 часа или след 16 часа”, допълни Петър Русев.

Той подчерта, че има и такива, най- вече туристи, които са дошли за няколко дни на морето и от сутрин до вечер са на плажа.

„Тийнейджърите са неконтролируеми. Те идват точно по обяд на плажа и стоят до 17-18 часа. Имали сме много случаи на пияни туристи, които колабират на плажа. Всяка година имаме по няколко такива случая, защото жегата в комбинация с много алкохол води до това”, обясни Петър Русев.

Затова спасителите съветват, хората купонясвали до рано сутринта и употребили алкохол да не идват на плаж в горещото време.