Противоепидемичните мерки срещу коронавируса, които хората трябва да спазват, всъщност са много простички. Те не са плод на някакви инженерни решения. Това коментира пред Грамофона нюз началникът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров.

Според него именно фактът, че мерките не са сложни, води до загубване на интереса към тях. По думите на Паздеров обаче на този етап това не трябва да се случва в никакъв случай.

„Просто мерките трябва да се повтарят през целия ден, всеки ден. Нека не забравяме носенето на предпазни маски, въпреки че за някои хора това е досадно. Нека не се забравя и спазването на дистанция. Както човек може да говори с друг от 30 сантиметра разстояние, ще може и от метър и половина”, посочи д-р Паздеров.

Той напомня на всички, че трябва да мият редовно своите ръце и да ги дезинфекцират. „Дезинфекцирайте не само повърхностите, когато сте навън, но и домовете си и в офиса. Постоянството в тази ситуация определено ще ни даде резултат. Номерът е да сме убедени, че трябва да сме постоянни и отговорни”, обобщи още шефът на РЗИ-Бургас.