Бургазлии с огромни сърца дадоха урок по съпричастност. Залата на Операта в града се оказа тясна за всички, които дойдоха на благотворителния концерт в подкрепа на 10-годишния Антонио. Момченцето е с тежка диагноза и за лечението му спешно трябва да се съберат 100 000 лева. Подобна сума е непосилна за семейството му, но за пореден път хората от Бургас доказаха, че могат и протягат ръка в подобни ситуации.

Целият клас на Антонио беше в залата, за да го подкрепи. Оказа се, че много родители от бургаски училища също са довели децата си, за да помогнат на момчето. Близо 11 000 бяха събрани от благотворителния концерт, а в залата за първи път от много време насам имаше и правостоящи.

Тони Димитрова и Рафи Бохосян, Лидия Стаматова, MEIA и Преслава Минасян, ритъм енд блус певицата Сантра, ВессоУ, Калина Енчева и Арти прегърнаха безрезервно каузата на Тони и пяха на сцената на Операта. Своята искрена подкрепа дадоха и децата от карате клуб „Никон“, малките таланти от хор „Милка Стоева“, Давид Сукнаров, танцьорите на „Дюн“,  КЛТ "Бургаски Делфини", Black Style и ФТА "Никола Гинов също протегнаха ръка на Тони.

Златка Димитрова и журналистът Петър Генчев бяха не само водещи на концерта. И двамата използваха своята популярност в социалните мрежи, за да агитират хората от цялата страна да помогнат на Антонио. В организацията и осъществяването на благотворителния концерт се включи община Бургас, журналистите от Power FM и екипът на Gramofona.com.

Дамите от Майки ГЕРБ организираха благотворителен базар. За пореден път те показаха, че застават зад благородни каузи и подготвиха невероятни изненади за гостите. Ръчно изработени сувенири и играчки, сладки и солени изкушения, декорирано фотостудио бяха част от нещата, които те подготвиха. Благотворителният базар събра още 3 150 лв., които също ще бъдат преведени по дарителската сметка на Антонио.

Така, само за една вечер с общите усилия на всички семейството на Тони направи нова голяма крачка в осъществяването на мечтата си – Антонио да порасне здраво и щастливо дете.

От няколко години Антонио страда от мултикистичен тумор на ляв фронтален лоб. През февруари тази година д-р Герганов от неврохирургичния институт INI Хановер преглежда момчето и препоръчва, предвид локацията и възрастта на детето, туморът да бъде премахнат оперативно.

Стойността на интервенцията е 50 382 евро. Родителите са подали заявление във фонда за лечение на деца за финансиран, но до момента не е получен отговор, поради което е стартирана дарителска кампания.

За събирането на средства за лечението на Антонио е открита банкова сметка:

IBAN BG44BPBI79374026270301

BIC: BPBIBGSF Пощенска банка

Средства се събират чрез дарителски есемеси на номер DMS ANTONIO на номер 17 777.
(За абонати на Telenor, VIVACOM и A1).