От дясно наляво д-р Красимир Кенолов и началникът на КОЦ-Бургас проф. Христо Бозов

Пластично- естетичен хирург започва работа в Комплексен онкологичен център в морския град. Д-р Красимир Кенолов ще има възможност да възстановява гърди на пациентки, които са претърпели операция вследствие на онкологично заболяване. Хирургът бе представен официално днес от управителя на КОЦ-Бургас проф. Христо Бозов.

Д-р Красимир Кенолов е завършил Медицинския университет в Пловдив през 2000 година. След година започва работа в УМБАЛ-Бургас, където е практикувал коремна хирургия. Специализацията си по пластична хирургия придобива в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив. Специализирал е в редица големи лечебни заведения в страната, включително и във Франция.

„Реконструктивната хирургия представлява също етап от лечението от онкологичното заболяване на жени с рак на гърдата. Един орган, който е деформиран или ампутиран, може да бъде изграден и възстановен благодарение на развитието на съвременната медицина. Това, което искам да постигна е, да предложа на жените от Бургаски регион да придобият отново самочувствие чрез една естетично реконструктивна операция, обяви пред екипа ни новият медик.

Сложна ли е интервенцията по възстановяване на отстранен женски бюст, очаквайте в специалното интервю на Грамофона нюз с д-р Красимир Кенолов.