Един, два или три часа трябва да е безплатния престой на малкия паркинг пред МБАЛ – Бургас. Близо половин час съветниците дебатират трябва ли да се удължи времето за свободен достъп. Паркингът е с едва 30 места, само 4 от тях са за хора с увреждания, коментира съветникът от НФСБ д-р Бойко Миразчийски.

Според него приетото решение за един час безплатно паркиране е недостатъчно. Той припомни, че до този паркинг се намира ТЕЛК и отделението по хемодиализа. „Това е болница, където почти всеки втори е инвалид. Говорим за 30 места, разбирам да ставаше въпрос за някой квартал, но това е болница“, коментира Миразчийски.

Димитър Людиев от ГЕРБ го контрира, че въпросът не е за пари, а за ред, който трябва да се въведе пред здравното заведение. Кметът Димитър Николов предложи на малкия паркинг да има указателна табела, която посочва времето за безплатно паркиране и локацията на безплатния паркинг зад МБАЛ. Съветниците не приеха направеното предложение да се удължи срокът на безплатното паркиране и то остава 1 час.