Какво правите, когато ви заболи зъб през нощта, няма денонощна аптека в населеното ви място, а и нямате лекарство за болката? Несебърлията Николай Николаев е един от многото,  изпадали в подобна ситуация преди време. Наложило му се да обикаля по тъмно и да търси аптека след полунощ, за да вземе хапчета за мигрената на приятелката си. „Не намерих отворена аптека.

Започнах да ходя по бензиностанциите, защото само те работеха през нощта. Една добра жена ми даде беналгин -само това имаше. Пари не ми взе, а аз още на другият ден й върнах хапчетата”, разказа пред Грамофона нюз Николаев. Заради случката мъжът решава да поеме нещата в свои ръце и вече е уредил в морския град винаги да има лекарства по всяко време на денонощието.

Идеята му е в денонощен магазин да има аптечка, в която всеки, на който се наложи, да може да ползва лекарства от първа необходимост. Кутията винаги ще бъде заредена с  аспирин, аналгин, аулин, парацетамол, беналгин, колдрекс, допълни Николаев. „Разбира се и панадол, само медикаменти,  за които не се изисква рецепта. Това не е с цел печалба и пари няма да се искат от никого”, категоричен е несебърлията.

Николаев  вече е питал собственици на аптеки дали няма шанс в Несебър някоя от тях да работи и през нощта. Търговците му отговорили, че не им излиза изгодно и на този етап няма как да променят работното време на обектите си.

Това, което мъжът още предлага е всеки, който използва хапчетата за зор-заман, да ги връща на другия ден. Така винаги в аптечката ще има нужните медикаменти и няма да се налага на хората да се притесняват, че нямат болкоуспокояващи под ръка. До няколко дни ще стане ясно в кой точно денонощен магазин ще бъде поставена помощната кутия.