Всяка година през октомври в КОЦ - Бургас обръщат специално внимание на рака на гърдата

Карциномът на гърдата е болест, която засяга много жени. Тази болест променя живота на цялото семейство, а не само на майка, баба или дъщерята.

Всяка година през октомври в КОЦ - Бургас обръщат специално внимание на рака на гърдата. И тази година няма да направят изключение. От лечебното заведение организират събитие на 1.10.2020 в 18:00 часа в зала Георги Баев на Морското казино, за да сложат отново този символ на борбата и живота с карцинома на гърдата.

„Не правим обаче само една стъпка, а продължаваме и след това. Затова през октомври ние сме в розово! Тази диагноза не е присъда, а животът продължава и с нея. В КОЦ – Бургас преди година обявихме, че не просто работим в екип, но и създадохме специализиран екип, който да се фокусира и определя конкретното поведение при всеки пациент с карцином на гърда. Днес това е рутинна практика не само при тази карциномна локализация. И вече надграждаме създаденото до сега.

Ракът на гърдата не е една болест, а съвкупност от различни процеси, започващи в гърдата, но с много различно поведение и лице. Това налага обширно познание и опит, които не може да бъдат придобит за няколко месеца. Работим за създаването на този екип над година и вече виждаме промяна.

Нека заедно отново открием нашата бяла лястовица, която да донесе повече надежда за всеки пациент с рак на гърдата”, обявиха още от КОЦ-Бургас.

Съорганизатор на инициативата тази година са и сдружение "Жените в онкологията" и Онкоболни и приятели.

За нас в КОЦ – Бургас борбата с тази и много други карциномни локализации е мисия и отново ще се обединим заедно. Бялата лястовица не е просто инициатива!