Христина Начева от Бургас има мечта и тя е да проходи. Младата жена е прикована към инвалидната количка в последните 10 години.

„Бях на 23 години, учех висшето си образование, работих по специалността си, пътувах, забавлявах се и лудо преследвах мечтите си. С голямо нетърпение очаквах да започна последната си учебна година в Колеж по туризъм и да се дипломирам...“, разказва Христина.

За нея всичко се преобръща на 19 септември 2010 год.

Тогава младото момиче се прибира от работа с колеги, но попада в тежка катастрофа. За нея последствията са изключително тежки – 2 счупени прешлена, 7 счупени ребра, долна вяла параплегия. Парализирана е от кръста надолу.

Започва период на дълга рехабилитация. Христина се научава да стои седнала, да се обслужва и сама да се прехвърля на количката. Парите й свършват, за това се налага да прекъсне процедурите. Въпреки всичко не се отказва и продължава да прави упражнения у дома. 10 години след тежката катастрофа Христина е висшист. Завършила е успешно Маркетинг и управление в хотелиерството и туризма. Продължава да се развива. Работела е за кратко, но за съжаление се е наложило прекъсне, защото здравето й се влошава и влиза в болница.

Случайно Христина разбира, че има процедура, която е изключително подходяща в случаи като нейния. Става въпрос за ВМАС терапията, при която се трансплантират стволови клетки в увредените зони. Клиника в Нови Сад, Сърбия е одобрила Христина за лечение. То ще й помогне да укрепи мускулатурата си, да увеличи сетивността и усета в тазовите резервоари и така да бъде по-самостоятелна и пълноценна.

Сумата, която е необходима за лечението на Христина е 16 500 евро. На пръв поглед не е много голяма, но реално е непосилна за нея и семейството й. В последните 10 години Христина е показала, че не се предава и може и успява въпреки трудностите и препятствията. В момента тя има една мечта и тя е да може отново да се изправи.

Ако можете и искате да допишете щастливата част от историята на Хриси, направете го:

IBAN: BG91RZBB91551000721729 – в лева
IBAN: BG53RZBB91551000721734 – в евро
BIC: RZBBGSF
Банка: Райфайнзен Банк
Титуляр: Христина Илиева Начева
Hristina Ilieva Nacheva

https://bg.helpkarma.com/campaign/poday-raka-sbadni-mechta-2127