Плевенската специализирана болница „Сърце и мозък“ е готова веднага да започне работа и да осигури на бургазлии качествено кардиолечение. Това коментира ръководителят на клиниката по кардиохирургия проф. Владимир Данов.

Професорът представлява втория участник в търга за западното крило на УМБАЛ-Бургас. От години там се помещава каридохирургичната болница на Бургас, която в момента е собственост на Аджибадем сити клиник.

Преди дни от здравното заведение заявиха, че здравето и живота на пациентите се поставят под въпрос, защото новият наем, който трябва да се плаща е непосилен. Той е в размер на 204 хил. лева на месец.

Търгът е проведен през януари, а помещенията се отдават под наем за три месеца. До тогава трябва да се проведе втори търг, на който да се отдадат партерен и още два етажа за срок от 10 години.

От специализираната болница „Сърце и мозък“ са категорични, че веднага мога да предложат качествено и модерно здравеопазване и редовни консултации с водещи експерти от Европа.

„Ако и когато „Сърце и мозък“ бъде новият наемател ние ще ви убедим, че изпълняваме всички европейски стандарти в кардиохирургията“, обясни порф. Данов. Той обвини конкурентите си от Аджибадем, че подвеждат пациентите и ги използват в организирано потъпкване на закона.

„След 20 февруари те трябва да напуснат сградата, в която се помещават, или да започнат да си плащат наема от 204 хил. лева на месец“. При проведения през януари търг от „Сърце и мозък“ са спрели наддаването на 200 хил. лева, обясни юристът на плевенската болница Стоян Лазаров.

Той уточни, че неговите клиенти са готови и могат да си позволят да плащат наем от 200 хил лева на месец. От плевенската специализирана болница обвиниха конкурентите си, че в последните три години не са си плащали наема към УМБАЛ-Бургас, който бил в размер на 7 500 лева.

Проф. Владимир Данов обяви също така, че ако неговата болница спечели търга, на всички медици и на целия персонал на кардиохирургичната болница в Бургас ще бъдат предложени нови трудови договори.