Започва масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки. Това са докладвали от Националния оперативен щаб на премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствения пресцентър.

Министър-председателят е свикал днес на работна среща в Министерския съвет здравния министър Кирил Ананиев и членовете на НОЩ – Ангел Кунчев и Тодор Кантарджиев, директора на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев, изпълнителните директори на Александровска болница Костадин Ангелов и на Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” Иван Костов.  

В рамките на разговора са обсъдени данните относно разпространението на новия вирус. На премиера е докладвано, че обстановката се следи изключително внимателно и в този контекст започват проверки дали си спазват противоепидемичните мерки.

Бойко Борисов за пореден път е изтъкнал, че опасността от COVID-19 не е отминала и че за борбата срещу коронавируса от най-голямо значение и към момента продължава да бъде спазването на физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.

Снимка: Пресцентър Министерски съвет