Хранителните добавки са едни от най-търсените продукти за укрепване и поддържане на добро здраве на организма. За да бъдат ефективни, да могат максимално да се усвоят, е важно да се знае кога е най-доброто време за техния прием, както и дали е добре да бъдат съчетани с определени храни, споделят от Now foods.

Какви видове могат да се открият

Хранителните добавки са есенциални нутриенти, които са нормални съставки на храните. Приемът на тези продукти с био състав се грижи за възстановяване на баланса при хранене и подобрява метаболитните процеси.

Разделени са по категории от гледна точка на проблемите при различните полове. Налични са препарати за жени, които се използват в пренаталното здраве. Мъжете могат да разчитат на продукти, които ще повлияят положително тяхната потентност. За да прецените правилно от какви натурални продукти се нуждаете, е редно да познавате наличните видове, смятат от Now Foods. А те са:

  • антиоксиданти – вещества, които унищожават свободните радикали в организма. Свободните радикали могат да са причина за увреждане на клетките и тежки болести. Доказан факт е, че е трудно само от храните да се набави достатъчно количество антиоксиданти и по тази причина се налага приемът на вещества с антиоксидантен ефект. От Now Foods съветват да купувате продукти с комплексно съдържание, защото те постигат оптимален ефект;
  • билки – тези естествени средства на природата се използват от векове за овладяване на различни ситуации. Приемането на билки под формата на хранителни добавки носи редица ползи за организма, които подобряват общото здраве и оказват помощ в борбата с хронични заболявания. От Now Foods препоръчват приемането на различните билки под формата на капсули с цел улеснение и удобство;
  • витамини – за силен имунитет и тонус на организма се нуждаете от витамини. Те се съдържат в плодовете и зеленчуците, но понякога се наблюдава липсата им, което може да ви причини различни проблеми. За да си ги спестите, от Now Foods съветват редовно следене на наличието на витамини в организма. При установяването на липси, бихте могли да си ги набавяте чрез приема на капсули с витаминно съдържание.

На каквото и да сте се спрели, от Now Foods препоръчват да купувате само от лицензирани сайтове, директен вносител на продуктите, за да избегнете попадането на такива със съмнително качество.

Как се приемат хранителните добавки

Макар да имат редица ползи за организма, приемът на хранителни добавки трябва да е винаги и само според препоръчителната дневна доза, която ще намерите в описанието на всеки продукт.

Дори да приемате витамини и други полезни за организма ви вещества, включвайте в менюто си разнообразни храни. Не се налага да си давате почивка от приема на продукти като витамини, мастни киселини, протеини и минерали.

Ако приемате продукти за отслабване, е редно да почивате през определен период от време, за да се изчиствате от тях. Важно е да знаете, че някои витамини е добре да се приемат сутрин, защото са тонизиращи – като витамините от група В. За други, като магнезия, е препоръчително да се приемат вечер, защото подпомагат лесното заспиване.