Перуки, шапки и специални сутиени с място за подплънки дарява Сдружение „Жените в онкологията” съвместно с Комплексен онкологичен център – Бургас на дамите, които нямат възможност да си ги закупят. Дарението бе представено вчера в Арт центъра на КОЦ-Бургас.

Перуките са 45 на брой и всяка дама, която има нужда, може да се сдобие напълно безплатно с нужния за външния си вид аксесоар.

Освен показване на дарението, в сградата на лечебното заведение се организира и истински салон на красотата. Много бургаски жени с онкозаболявания се включиха в инициативата, като заедно с тях бяха и техните лекари.

В продължение на часове всички бяха в професионалните ръце на фризьори, маникюристи и гримьори, които цял следобед се грижиха за добрия им външен вид.

След стриктните приготовления, пациентките и професионалните медици дефилираха на терасата на Комплексния онкологичен център.

Събитието бе под мотото „От жени за жени: Ние се грижим и за Вашата външна красота” и е организирано от „Жените в Онкологията”.

Това е първото официално събитие на сдружението, съобщи медицинския онколог д-р Ася Консулова, която заедно с колегата си д-р Ярослава Маринчева влязоха в ролята на водещи на вечерта.

Изненадата на събитието бе актрисата Гергана Стоянова, която не успя да присъства лично, но поздрави дамите чрез видео разговор от столицата.

„Мили дами, предстоят ви много километри щастие и любов. Карайте само направо! Моля се за Вас да усетите сладостта от малките неща в живота”, каза с широка усмивка Стоянова.

Всички присъстващи бяха поздравени от малката Карина, която им пя странджански песни. Мила и Иван пък танцуваха спортни танци като за последно.

За да си поръчате перука, може да се обадите на тел:  0887607596