„Любов без риск“ е мотото на тазгодишната антиСПИН кампания на РЗИ-Бургас, с което ще се отбележи 14 февруари – Денят на влюбените. Партньори на здравната инспекция са доброволци от БМЧК, Община Бургас и бургаски училища.

През целия ден утре в КАБКИС и Вирусологична лаборатория ще се извършва безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН с бързи тестове. Всеки желаещ да провери своя ХИВ статус може да посети кабинета в РЗИ-Бургас в удобно за него време.

От 09:00 до 16:00 часа ще се предоставят на гражданите услуги по доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бърз тест във вирусологичната лаборатория и в КАБКИС на Регионалната здравна инспекция, намиращ се на ул. „Александровска“ №120, ет. 1, каб. 102.

От 10:00 до 16:00 ч. служители на РЗИ-Бургас, екипи обучители на връстници на техните съученици и учители ще раздават здравно-информационни материали, предпазни средства и червени лентички по бургаските училища. Паралелно ще се провеждат лекции, беседи, дискусии и прожекция на филм „Ти гониш“.

През целия ден доброволци от БМЧК, Общинския младежки клуб „J.J.Cool A“ и служители на РЗИ-Бургас ще раздават здравни информационни материали, кондоми и валентинки по бургаските кафенета и нощни заведения.

Снимка: Vesti.bg