Ели е на 34 години и преди близо 2 години е диагностицирана с Периневрални кисти на Тарлов в сакралната област на гръбначния стълб. Всичко започва със силни болки в кръста, краката и стъпалата. Болката е толкова силна, че не й позволява да стане от леглото. Няколко месеца след първия пристъп, младата жена претърпява операция в Лондон, която е заплатена от семейството. Тя обаче се оказва неуспешна - болката остава.

Година и половина след операцията Елена продължава да живее в агонизираща болка, не може да стои права повече от 10 минути, изпитва схващане, замаяност, слабост и главоболие. Проведени са многобройни хоспитализации за овладяване на болката, приема силни болкоуспокояващи, включително морфин – без резултат.

Поради сложността и деликатността на този вид интервенции, операции на кисти на Тарлов се извършват само от няколко неврохирурзи в световен мащаб. Шансът за лечение на Ели е в провеждането на терапии със стволови клетки в "Liv hospital" в Истанбул. Офертата на клиниката е за 65 000 евро и за съжаление личните финансови възможности на семейството вече не достигат за покриването ѝ.

"Първата терапия със стволови клетки е вече реализирана като няколко дена след нея, Ели почувства повече енергия и сила, което за нас е огромно щастие. Около месец и половина след вливката сме, очакваме с всяка следваща вливка, стволовите клетки да се акумулират и състоянието на Ели да започне да се подобрява. Предстоят ни още 5 курса терапии със стволови клетки. Всяка една терапия е на стойност 12 000 долара", споделя сестрата на Ели - Мартина.

Можете да подадете ръка на Ели посредством платформата HelpKarma, както и чрез системата на DMS - с текстово съобщение DMS ELENA на номер 17 777. Можете на направите и паричен превод по сметката на Сдружение Български дарителски форум - BG06UBBS 80 0210 2607 2940 с основание DMS ELENA.

Източник: Полиграф