Бургаски медик ще дава он лайн съвети как да окажем първа долекарска помощ и как да реагираме при травми и различни ситуации, без да навредим на човека, който е пострадал.

Д-р Светослав Тодоров е специализант по неврохирургия в УМБАЛ – Бургас. Идеята за видео уроците му дали негови приятели.

„Често ме питат какво да правят в определени ситуации, ако мен ме няма“, обясни пред наш репортер д-р Тодоров. За това лекарят решил, че може да обяснява на лесен и достъпен език и да дава съвети за различни екстремни ситуации.

„Но искам да подчертая, че моите съвети не отменят в никакъв случай медицинския преглед. Това, което аз обяснявам е какво може да се направи до отиването на лекар“, допълва д-р Тодоров.

Съветите си той ще дава във фейсбук групата „Лекари и Пациенти – Бургас“. Всяка седмица ще има по едно видео, посветено на различни проблеми. Първото от тях е посветено на костните и ставни заболявания.

Д-р Светослав Тодоров е готов да отговаря и на въпроси, а също така и да подготвя теми, подадени от членовете на групата.

Всяко едно от видеата ще бъде със свободен достъп и всеки, който прецени, че темата е важна ще може да го свали или сподели.