Поморие се включи в инициативата „Ден без асансьори”. По автобусните спирки, в училищните дворове и в детските градини се разлепиха специални стикери. Те целят да окуражават хора, които нямат време за спорт да бъдат физически активни в ежедневието си.

В обществените сгради и институции са разпространени материали, които информират хората колко е здравословно ходенето пеш, използването на стълби или друг вид физическа активност в рамките на половин час на ден.

В инициативата се включват институции от всички европейски държави, които канят хората да изберат стълбите, символично затваряйки асансьорите и ескалаторите. Целта е да се привлече общественото внимание върху значението на физическата активност. Също така да се  покаже, че  да се движим и бъдем активни не е необходимо да отделяме време и средства.

През 2015 година близо 300 000 българи избраха стълбите, вместо асансьора, а посланик на инициативата бе Кристалина Георгиева.

В Поморие, акцията се организира от Общината в партньорство със сдружение „BG Бъди активен”, координатор на европейската кампанията NowWeMOVE за България.