„Ковид не е изчезнал и силно се надяваме той да не се завърне така, както беше. Необходимо е отново да се спазват някакви минимални мерки“. Това коментира пред журналисти  д-р Марияна Кофинова от Регионалната здравна инспекция в Бургас. Тя и нейни колеги от БЧК разкриха по-рано днес ваксинационен пункт на площад Тройката в центъра на града.

Той разполага с екип от лекар и медицинска сестра, които ще бъдат на разположение на жителите на Бургас всеки делничен ден от 10:00 до 16:00 часа. Всички заинтересовани граждани и гости на морския град ще имат възможност да се информират на място за ваксините и техните ползи и по желание да се имунизират напълно безплатно.

„Съветвам хората, ако са болни, да не контактуват със здрави лица. Нека продължат да се спазват основните хигиенни изисквания за дезинфекция, както и разстояние. Който желае, на затворени места и където се струпват много хора, да носи маска. Именно струпването на много хора е един от основните моменти, при който се разпространява самото заболяване“, обясни още д-р Кофинова.

Тя допълни, че интересът на бургазлии към ваксинацията рязко е спаднал. В момента в региона на ден се имунизират между 50 и 100 души. За децата под 12-годшишна възраст има разкрити четири ваксинационни пункта, допълни д-р Кофинова.