Едно младо момче има нужда от спешна помощ. Иван Иванов е на 18 години от Бургас. Роден е с рядкото заболяване муковисцидоза. Болестта на Иван засяга белите дробове и панкреаса, изисква ежедневни инхалации с муколитици, дренажи, антибиотично лечение, висококалорична храна и хранителни добавки.

Иван се нуждае от белодробна трансплантация в Австрия, но междувременно се налага да му бъде провеждана терапия със скъпоструващи антибиотици.

От година насам състоянието на младежа се е влошило, разказаха за Грамофона нюз негови близки. Ежемесечните разходи на семейството възлизат на около 2 000 лева за муколитици, хранителни добавки, антибиотици.

Самата операция, която му предстои, се финансира от българска страна, но за лечението на Иван дотогава, са нужни 30 000 евро, необходими за скъпоструващата поддържаща терапия. След последната хоспитализация Иван е на домашна кислородотерапия.

Въпреки заболяването, Иван успешно е завършил средното си образование и 12 години е тренирал народни танци в ДНА „Лазур”. Неговият треньор подготвя благотворителен концерт, който ще се проведе в края на месеца.

Това, за което момчето мечтае, е да води нормален начин на живот.

Всеки, който иска да помогне на Иван, може да го направи на разкритата банкова сметка в ДСК:

IBAN:BG75STSA93000024059687, BIC:STSABGSF

ИВАН КРАСИМИРОВ ИВАНОВ

PayPal:paypal.me/ivandarenia