Рязко увеличение със 74, до 140 на новите случаи на коронавируса в България през последното денонощие сочат данните на Единния информационен портал. Пет от тях са в област Бургас.

Изглежда обаче, че темпът на дифузното разпространение на заразата дори леко се забавя, може би заради по-топлото време.

Голяма част от новите случаи се дължат на клъстера на коронавируса, открит в предприятието в Смолян – 60. В същото време през изминалото денонощие в България са направени рекордните 4524 PCR теста.

С изключение на клъстера в Смолян, най-много новозаразени има в София и областта – 24. Новите случаи на коронавирусната инфекция в Пазарджик са 9, в Шумен са 8, във Варна са 6, в Бургас са 5, в Кърджали и Кюстендил по 4, в Сливен и Плевен по 3, в Разград и Хасково по 2, в Благоевград, Враца и Търговище по 1.

Общият брой на заразените от началото на епидемията в България вече е 4831. От тях активните случаи към момента са 2026, от които 434 се намират в болници, а 31 са настанени в интензивни отделения.

Излекуваните от COVID-19 за последното денонощие са 74. Така общият им брой достигна 2582.

Има 4 нови смъртни случая от коронавируса през изминалите 24 часа, с което починалите от началото на епидемията стават 223.

Източник: Vesti.bg