100 000 пациенти са преминали през УМБАЛ „Дева Мария”, съобщи пред журналисти началникът на здравното заведенние д-р Даниела Георгиева. На месец в отличената за Болница на годината се извършват по 4 000 операции, като над 60 % от тях са с голям обем и сложност, поясни още д-р Георгиева.

„Това за нас е заслужено постижение и огромен принос в здравеопазването както на града, така и в национален мащаб. Болницата е с прекрасна база и прекрасни, висококвалифицирани специалисти”, каза още д-р Георгиева.

Собственикът и основател  на лечебното заведение Семир Абумелих благодари на екипа, с който работи и на бургазлии за доверието към лекарите и лечебното заведение.

Медицинският Оскар силно изненадал зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, призна самият той.  „Този Оскар не е нито първи, нито втори тото шанс. Той се завоюва благодарение на отговарянето на обективни показатели, които изискват много мърдо решение, точно планиране на инвестициите, стриктна организация, и всичко това насочено към благогото-здравето на бургазлии и хора от цяла Югоизточна България”, каза д-р Мануелян.

Според областния управител Вълчо Чолаковв би било много хубаво Бургаска област да се напълни с повече инвеститори, които да довеждат бизнеса си до край.

"Семир Абумелих направи една невероятна болница и обърна тази вътрешна миграция, която бе характерна за Бургаска област. Няма друга болница в региона, в която да има толкова млади и мотивирани специалисти, които след време ще останат да работят тук”, каза и началникът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров. Поздравления за високото отличие на болницата изказа и ректорът на Проф. „Д-р Асен Златаров” доц. д-р Магдалена Миткова.