Тригодишен договор за спонспорство подписа волейболният Нефтохимик с една от водещите гейминг компании в страната. Днес бяха представени новите екипи на волейболистите, които са с бранда на спонсора.

Съгласно споразумението между компанията и клуба играчите на ВК „Нефтохимик 2010“ ще носят фланелките по време на всички техни мачове от националното първенство, турнира за Купата на България и срещите от европейските клубни турнири, както и в залата на отбора. Споразумението също така предвижда специални бонуси за клуба, в зависимост от представянето на отбора в различните състезания.

„Волейболът е знаков спорт за Бургас, а успехите на „Нефтохимик 2010“ носят много радост на местната публика. В това неспокойно време финансовата стабилност ще даде перспектива за изпълнение на дългосрочните планове на клуба. Затова подкрепата е ценна и важна. Вярвам, че скоро ще станем свидетели на нови успехи на бургаския волейбол не само на местно, а и на международно ниво“, заяви кметът на община Бургас Димитър Николов по време на събитието.

„Подкрепата за българския спорт е основна част от философията ни и за нас е чест да бъдем партньори на най-успешния и най-прогресиращия волейболен клуб в България през последните години – Нефтохимик. Сигурна съм, че днес поставяме началото на дългосрочно партньорство, което ще помогне както за развитието на клуба, така и за развитието на волейбола и на спорта в Бургас като цяло“, коментира маркетинг мениджърът на фирмата-спонсор Десислава Колева -  Иванова.

От 26 септември до 2 октомври воденият от треньора Николай Желязков тим ще участва в два квалификационни турнира от Шампионската лига в Австрия. Нашите са в група с местния "Задруга" и руският гранд "Динамо"-Москва, който от новия сезон се подсили с капитана на българския национален отбор Цветан Соколов.

Желязков е убеден, че Нефтохимик има всички шансове за победа, въпреки че ще се изправи срещу едни от най-добрите европейски отбори.

„За „Задруга“ мога да кажа, че е един напълно преодолим отбор, вече сме ги гледали и имаме информация. За „Динамо“ какво да кажа? Силен отбор, но смятам, че нашият състав има своите волейболни аргументи на полето да покаже най-доброто и смятам, че имаме шансове“, коментира Николай Желязков.

Новите екипи на отбора на "Нефтохимик 2010" бяха представени от капитана Николай Николов, близнаците Георги и Валентин Братоеви и либерото Ивайло Лалов.