ВК „Ропотамо“ Приморско се класираха на трето място в Регионалното първенство по волейбол за момичета до 15 години. Състезанието се проведе в Казанлък, а в него участие взеха шестте най-добри отбора от регион Странджа.

Състезателките от „Ропотамо“, „Арда“, „Раковски“, „Яворов“, „Верея“ и „Казанлък“ се срещнаха в зала „Аресенал“, за да премерят сили за класиране на следващото ниво от престижното първенство.

Въпреки по-малката възраст, момичетата на треньора Пеньо Пеев по нищо не отстъпваха на останалите отбори. В първата изиграна среща волейболистките на Приморско показаха добра игра срещу отбора на „Арда“, но за съжаление малко не им достигна да запишат победа. Въпреки загубата, с играта си волейболистките на ВК „Ропотамо“ сериозно респектираха останалите отбори и след това записаха няколко убедителни победи над „Раковски“, „Яворов“, „Верея“. Момичетата на ВК „Ропотамо“ обаче отстъпиха на домакините ВК „Казанлък“ и се класираха на трето място. Това им осигурява участие на квалификационния турнир, който ще определи 12-те отбора за финалите на Регионалното първенство по волейбол за момичета до 15 години.

„Изключително съм доволен от момичетата, те демонстрираха страхотна игра, въпреки, че бяха по-малки по възраст от състезателките в останалите отбори. Ще продължим да тренираме усилено и се надявам да запишем едно добро класиране на следващите етапи на Регионалния турнир“, заяви треньорът Пеньо Пеев след състезанието.