Ръководството на волейболния шампион „Нефтохимик 2010“ е освободило досегашния старши треньор Найден Найденов. Раздялата със селекционера идва след поражението с 0:3 от „Добруджа“ в Суперлигата.

„Да, взехме решението да се разделим с Найден Найденов, това вече е факт. Както в повечето случаи, когато нещата не вървят, не може да се смени състава, стига се до рокада на треньорско ниво. Нуждаем се от промяна“ – коментира пред bgvolleyball.com спортният директор на клуба и играч Теодор Салпаров.

„Аз съм чист пред съвестта си. Каквото трябва съм го постигнал. През миналата година записах три златни върха с „Нефтохимик“ - Суперкупа, Купа на България и шампионска титла. Когато нещо не върви винаги го „отнася“ треньора. Не съм обиден, но винаги има болка. Защото чувството, че си си свършил работата, но по една или друга причина не са се случили нещата, е тежко. Не се чувствам виновен за нищо. Тръгвам си с високо вдигната глава“ – заяви от своя страна Найден Найденов.

Плановете са до края на седмицата отборът да бъде воден от Теодор Салпаров, като същевременно се водят преговори за нов селекционер.