България постигна трети успех в четвърта група на световното първенство по волейбол, на което е домакин заедно с Италия. Момчетата на треньора Пламен Константинов бяха безкомпромисни срещу Куба и взеха чиста победа с 3:0 (25:22, 25:16, 25:18).

За България срещата започнаха Светослав Гоцев, Николай Учиков, Георги Сеганов, Валентин Братоев, Виктор Йосифов, Николай Пенчев и либеро Теодор Салпаров. Стартовата шестица за Куба беше Осинел Мелганео, Ливан Осориа, Мигел Гутиерес, Адриан Гоиде, Роми Аронсо, Мигел Лопес и либерото Йондер Гарсия.

Срещата започна изключително оспорвано, и двата отбора допускаха грешки и резултатът бе изравняван 6 пъти. Ситуацията се повтори и в следващите два гейма.

Начело в класирането в групата са Полша и Иран с по три победи, 9 точки и 9:2 геймово съотношение. Следва тимът на България с 9 точки от 3 победи и 1 загуба и геймово съотношение 10:3. Финландия е с 5 точки след 2 успеха и 2 поражения и геймово съотношение 7:9. Тимът на Пуерто Рико е с 1 точки от 4 мача и със спечелени два срещу изгубени 12 гейма. Тимът на Куба е последен без спечелена точка от 4 мача и геймово съотношение 3:12. 

 

Източник: bTV